BASKETBALCLUB

BBC PEUGEOT

OOSTENDE - OUDENBURG

U 14 A PUPILLEN

TRAININGEN

Maandag 19:30 - 21:00

Donderdag 18:15 - 20:00

THUISWEDSTRIJDEN 15:00

KALENDER 2016 - 2017

BBC OUDENB - SIJSELE B

 

BBC OUDENB - KOEKELARE A

 

BREDENE A - BBC OUDENB

 

BBC OUDENB - AVANTI BRUGE

 

MELCO IEPER A - BBC OUDENB

 

BBC OUDENB - BBC WERVIK B

 

GISTEL C - BBC OUDENB

 

BBC OUDENB - ZWEVEGEM A

 

WEVELGEM B - BBC OUDENB

 

BBC OUDENB - WAREGEM A

PLOEGFOTO

42 - 46

 

69 - 32

 

47 - 94

 

47 - 48

 

25 - 75

 

82 - 22

 

50 - 57

 

36 - 80

 

36 - 84

 

38 - 44

KOEKELARE A - BBC OUDENB

 

BBC OUDENB - BREDENE A

 

AVANTI BRUGE - BBC OUDENB

 

BBC OUDENB - MELCO IEPER A

 

BBC OUDENB - GISTEL C

 

ZWEVEGEM A - BBC OUDENB

 

BBC OUDENB - WEVELGEM B

 

WAREGEM A - BBC OUDENB

 

SIJSELE A - BBC OUDENB

 

BBC WERVIK A - BBC OUDENB

43 - 58

 

68 - 17

 

41 - 49

 

83 - 9

 

70 - 57

 

35 - 37

 

51 - 37

 

44 - 43

 

38 - 79

 

00 - 00

Coach : Tim Coupez

Verantwoordelijken : Patrick Vereecke , De Corte Stefan

KALENDER 2015 - 2016

KNOKKE - BBC OUDENB

 

BBC OUDENB - DE PANNE

 

ZEDELGEM - BBC OUDENB

 

BBC OUDENB - BREDENE C

 

KOEKELARE A - BBC OUDENB

 

BBC OUDENB - BREDENE B

 

GISTEL C - BBC OUDENB

 

BBC OUDENB - OOSTKAMP C

 

B'BERGE - BBC OUDENB

 

BBC OUDENB - BS BRUGGE

19 - 105

 

57 - 57

 

58 - 67

 

83 - 18

 

42 - 104

 

66 - 42

 

56 - 83

 

83 - 53

 

41 - 72

 

56 - 54

DE PANNE - BBC OUDENB

 

BBC OUDENB - ZEDELGEM

 

BREDENE C - BBC OUDENB

 

BBC OUDENB - KOEKELARE A

 

BBC OUDENB - GISTEL C

 

OOSTKAMP B - BBC OUDENB

 

BBC OUDENB - B'BERGE

 

BS BRUGGE - BBC OUDENB

 

BBC OUDENB - KNOKKE

 

BREDENE B - BBC OUDENB

63 - 52

 

57 - 48

 

51 - 98

 

105 - 30

 

85 - 37

 

48 - 70

 

68 - 49

 

57 - 77

 

94 - 37

 

63 - 64

WEDSTRIJDVERSLAG

Bredene - Pupillen 63-64

 

Geruime tijd zag het er naar uit dat de slotmatch er eentje te veel zou zijn. De thuisploeg was duidelijk op een stunt gebrand. De kampioenen van Tim Coupez voelden zich bevrijd van alle stress en lieten zich al eens op nonchalance betrappen. De agressieve stijl van Bredene hield de blauwwitten van een vroege voorsprong. Integendeel, de score bleef in evenwicht tot de rust: 31-32. Even voordien stond er zelfs een 20-17 op het bord.

Ook na de pauze bleef de spanning erin. En o.m. via een 47-51 tussenstand ging de slotfase in op 63-63, op 8 seconden van het einde. De foutenlast bij Bredene gaf uiteindelijk de doorslag. Andres legde met één van zijn talrijke vrijworpen de eindstand vast want de laatste thuispoging ging naast.

Een moeilijke uitzege die de verdiensten van de Oudenburgse pupillen nog méér in de verf zet. Proficiat aan het hele team. En nu op naar de jaarlijkse barbecue van zondag waarbij de kampioenen ongetwijfeld in de bloemen zullen worden gezet.

 

Puppilen - BC Knokke-Heist 94 - 37

 

Na de nederlaag van de enig resterende concurrent De Panne mochten de pupillen van BBC zaterdag al de titel vieren. Uiteraard wilden de jongens van Tim Coupez ook de laatste thuiswedstrijd winnen. Knokke kwam op bezoek.

De inspiratie en motivatie waren niet honderd procent. Er werd mogelijk reeds gedacht aan de viering achteraf! Toch werd de toon al in het openingsquarter gezet: 20-8. Een flinke tussenspurt naar de rust toe legde de partij in een beslissende plooi: 44-14.

Vanaf dit moment konden de festiviteiten voorbereid worden. Er was hoog bezoek van het stadsbestuur en sponsor en ook de pers had aandacht voor de nieuwe kampioen. Een totaal onverwachte titel maar daarom niet minder verdiend.

Een aantal spelers zal opschuiven naar de miniemen. Anderen zoeken mogelijk hun basketplezier bij andere teams maar die schitterende ervaring van dit seizoen krijgt bij iedereen een mooi plaatsje. Proficiat aan iedereen die dit mogelijk maakte.

De laatste partij in eigen huis eindigde op 94-37..

 

Blue Stars-Pupillen 57-77

 

De uitmatch bij de getalenteerde meisjes van Blue Stars stond al geruime tijd aangestipt op de kalender. De thuisploeg verraste dit seizoen met knap ploegspel en een derde plaats was daarvoor een beloning.

Eerder onverwacht verliep het, bij aanwezigheid van voorzitter Johan Calmeyn, vrij vlotjes in de sporthal van Damme. Al snel werd een boni opgebouwd (8-25) na het eerste quarter en toen de voorsprong rond de twintig punten draaide werd dit niet meer uit handen gegeven. De ploeg van Tim Coupez bleef rustig controleren, met als gevolg tussenstanden van 24-45 (rust) en 41-65.

De blauwwitten speelden wellicht de beste match van het seizoen en de meisjes konden daar alleen maar naar kijken. Eindstand 57-77. Een collectief sterke prestatie met als uitschieter Andres die evenveel scoorde als de negen meisjes van Blue Stars samen.

Nadien volgde goed nieuws vanuit Blankenberge. De thuisploeg hield er het tweede gerangschikte De Panne onder! Eén zege volstaat nu voor BBC voor de compleet onverwachte titel. Dat kan zondag om 13 uur in sporthal Ter Beke al gebeuren tegen rode lantaarn Knokke. En wie wil daar niet bij zijn?

BBC Oudenburg-Blankenberge 68-49

 

Er werd een moeilijk en bitsig duel verwacht en zo draaide het ook uit. Alles was aanwezig voor een topmatch: inzet, gedrevenheid vooral bij de bezoekers en hun assertieve aanhang. Het eerste quarter stond vooral in het teken van defensief basket met een kleine 14-8 als resultaat. Nadien werd die kloof uitgediept tot een boni van tien punten: 20-10, waarvan Blankenberge nog acht punten terugnam. Toch een leuke 29-19 halfweg.

Na de pauze liep de thuisploeg tot 15 punten uit en het slotkwartier ging in op 50-33. De nieuwe driepunter lag voor het oprapen en die lieten de blauwhemden niet meer uit handen glippen. Finaal een kleine twintig boni op het eind van een match die eventjes twee uur duurde. Vele overtredingen, discussie en een pak loopfouten waren daar de oorzaak van.

Nu nog twee weken wachten op de topper tegen Blue Stars. Een overwinning betekent zo goed als zeker de onverhoopte titel.

Bedankt Guido voor de verwoording van de wedstrijd.

BBC Oostkamp - Pupillen 48-70

 

Bij subtopper Oostkamp werd op een vlotte manier een ruime overwinning behaald, al liep dat moeilijker dan het lijkt. De basis van de overwinning werd gelegd in het derde quarter toen de 22-29 boni naar 31-51 werd uitgediept. De start liep lekker, met een 12-15 tussenstand na tien minuten, maar even namen de kwieke kustboys over. De score halfweg liet een nog een boeiende ontknoping verhopen.

Uiteindelijk werd nog een vlot succes voor BBC, een stevige opwarmer voor de alweer moeilijke confrontatie met Blankenberge volgende week. Dan volgt een vrij weekend, op naar de topper tegen Blue Stars. Wellicht beslissend voor ofwel plaats twee, ofwel de titel.

De supporters moeten nu al 2 april vrijhouden. Opworp om 17 uur op het parket van het meisjesteam.

Guido

BBC Oudenburg-Gistel C 85-37

 

Het liep in de beginfase niet zo best, met een 2-6 achterstand als gevolg. Toen schoot de leidersploeg pas echt uit de startblokken. De bezoekers kwamen in het eerste quarter verder niet meer tot scoren: 25-6, afgerond met een driepunter van Len.

Nadien werd Gistel verder in de vernieling gespeeld en bij de pauze stond een duidelijke 43-11 op het bord. Die boni diepte BBC verder uit en net voor het ingaan van het slotquarter waren de drie punten al binnen: 61-24. De slotfase was een formaliteit en bij 79-29 werd een 50 puntenkloof ingeschreven.

Een makkelijke overwinning dus, een opwarmer voor de moeilijke uitmatch in Oostkamp op 12 maart. Ondanks de examens rekent de BBC-coach op een volledige spelersbezetting. De weg naar een heel dichte ereplaats of wie weet de titel ligt bij een uitzege open.

Dank aan Guido voor het verslag

 

Pupillen - Koekelare 105-30

 

Nog voor de rust stond de score 50-8 en toen was al lang duidelijk dat het voor de leidersploeg een walk-over zou worden. Chapeau voor de moedige en sportieve tegenstander Koekelare dat zich met slechts vijf spelers meldde. Wellicht ook om een peperdure forfaitboete te vermijden.

Spannend was het dus niet. Getuige daarvan de 25-0 tussenstand na het eerste quarter. Onder applaus van thuis- en uitpubliek sprokkelden de jongens van Koekelare dan de eerste punten. Een leukere 58-10 halfweg was hun beloning. Na rust freewheelden de jongens van Tim Coupez via 83-20 naar een makkelijke driepunter.

Door kwetsuur van Haiko en de afwezigheid van enkele andere spelers maakte voor het eerst dit seizoen een benjamin de groep compleet: Milan die zowaar het honderdste punt scoorde. Of zijn ma en pa daar blij mee waren is niet zeker.....

Door de nieuwe nederlaag van Blue Stars is de tweede plaats al binnen handbereik. Wedden dat de blauwwitten gaan voor de hoogste eer?

Verslag , Guido G

Bredene - BBC Oudenburg 51-98

 

De bezoekers waren duidelijk een maat te sterk voor Bredene, waar o.m. de dochter van BC Oostendecoach Dario Gjergja actief is. De grote baas van de landskampioen was ook een aandachtig toeschouwer. Van een echte wedstrijd was nauwelijks sprake. Na één quarter stond de nieuwe uitoverwinning al vast: 5-29. Die kloof werd uitgediept naar de rust toe. Score halfweg 23-57.

In de tweede helft was het voor de thuisploeg vrezen voor de centuryscore en bij BBC de schrik om bij de 100 punten te moeten trakteren! Beide ploegen werden op hun wenken bediend. Freewheelend ging de partij naar 51-98. Eerder was er nog een 50 puntenkloof genoteerd maar niemand bij Tim Coupez en co die daarom maalde!

Een dikke proficiat aan de hele ploeg voor hun collectieve prestatie, met voor één keer een bijzondere attentie voor Andres die een magische 50 punten scoorde.

Tekst Guido Geldhof

Pupillen - Zedelgem 56-48

 

De fiere leidersploeg zette, na een eerste verlies vorige week, Zedelgem opzij. Een tegenstander die net als in de heenronde een taaie brok bleek. BBC had voortdurend de leiding maar de laatste twee minuten gingen in met een 50-48 stand. De bezoekers zouden niet meer scoren terwijl de ploeg van coach Tim Coupez wel nog de weg naar de korf vond. Met een driepunter, in de slotseconde, als kers op de taart.

De eerste helft was van behoorlijke kwaliteit en dit werd o.m. beloond met een 24-10 boni na quarter één. Die kloof bleef op het bord met een 32-23 stand halfweg. In de volgende tien minuten liep het een stuk minder en de 40-37 voorspelde een moeilijk matcheinde.

Dit werd het ook. Maar goed dat de vrijworpen beter werden benut dan één week geleden. De blauwwitten blijven sowieso op kop maar nu al lijkt een boeiende ontknoping, met De Panne en Blue Stars als concurrenten, in de maak. Succes.

Tekst: Guido Geldhof

De Panne-Pupillen 63-52 9-1-2016

 

In de heenronde moest BBC tegen De Panne het enige verliespunt afgeven. Nu werd het een eerste nederlaag. De thuisploeg kiest voor pressing en combineert dit met de nodige dosis agressiviteit, inzet, vechtlust etc. Indrukwekkend mooi is het niet, wel efficiënt. Daarenboven is de coach bereid de nodige fouten te incasseren. Met een brede kern kan hij zich dat ook veroorloven.

Oudenburg had daar geen oplossing voor. Alleen bij 23-23 stonden beide teams op gelijke hoogte. Voor het overige was het achtervolgen: tussenstanden 15-11, 30-27, 46-37 en finaal een verlies met elf punten.

De thuisploeg wilde ten allen prijze de tegenstander uit zijn normaal spel halen en slaagde daar ook in. De jongens van Tim Coupez kunnen uit de nederlaag de nodige lessen halen. Iets meer inzet, iets meer overleg, iets meer snelheid en minder slordigheden.

Geen man overboord. De blauwwitten blijven de tabel aanvoeren en houden alles in eigen handen. Revanche hopelijk al volgende zaterdag. Dan komt het niet te onderschatten Zedelgem op bezoek.

Met dank aan Guido Geldhof voor het artikel

BBC Oudenburg-Bleu Stars 56-54

 

Een bloedstollend einde van een spektakelmatch tegen de nummer twee in de rangschikking. Blue Stars is een team met uitsluitend meisjes maar het toonde zich een homogeen en getalenteerd geheel. Samen met het eindsignaal joeg Andres de winnende korf door het net. Dolle vreugde op de 'thuisbank en -tribune' of wat dacht je?

De start liep vlot en het eerste quarter werd afgesloten met een 18-12 boni. De bezoekende meisjes slopen nadien naderbij om de rust in te gaan met een 30-32 score. Ze gingen op hun elan door en met een achterstand van vijf punten moest coach Tim zijn ploeg motiveren en bijsturen. Dit lukte want BBC klom op 54-53 voor het eerst weer op voorsprong.

De slotminuut zat boordevol spanning. Even leek het erop alsof de koek, net als tegen De Panne, zou gedeeld worden. Het had ook een juiste beloning geweest voor beide ploegen. Met twee van zijn 36 punten besliste Andres de score nog in thuisvoordeel.

Proficiat aan bestuur, spelers en coach die de herfsttitel binnenhalen. Idem voor de benjamins. Of hoe een kleine gemeente groot kan zijn op sportief vlak.

 

BBC Blankenberge-Pupillen 41-72

 

De thuisploeg, getalenteerd en met een sterke en assertieve aanhang, was de laatste hindernis naar de topper van zaterdag a.s. tegen Bleu Star Brugge. De start liep verdeeld en het eerste quarter werd afgerond op een 9-20 score. Blankenberge had even voor pressing geopteerd maar coach Tim Coupez reageerde gevat.

Die boni gaf blauw-wit tot het rustsignaal niet meer uit handen: 23-36.

Het leek erop alsof Oudenburg de kloof niet zou laten kleiner worden. Wat perfect ook bleek uit de score net voor het slotquarter: 34-49. Blankenberge ging fysiek heel diep en sloop ook dichterbij. Een scoreverschil van een kleine tien punten liet een boeiend matcheinde vermoeden.

Dit zat er niet omdat Oudenburg in de slotminuten vernietigend uithaalde. Het werd

nog een comfortabele dertiger! Zaterdag a.s. wordt tegen meisjes gespeeld, wel meiden met veel talent. Bleu Stars verloor slechts één wedstrijd, met één puntje, tegen De Panne. Spanning verzekerd.

BBC Oudenburg-BBC Oostkamp 83-53 08-11-15

 

Opnieuw een overtuigende overwinning voor de blauwwitten: 83-53 tegen het vierde gerangschikte Oostkamp. De start was veelbelovend en op het eind van het eerste quarter stond een 10-puntenkloof op het bord: 21-11. Ook naar de rust toe werd de boni makkelijk vastgehouden. Er werd gedraaid met een 38-23 score.

Na de pauze stond geen maat meer op het meesterschap van de jongens van coach Tim Coupez. Met een 24-puntenkloof (58-34) gingen de laatste tien minuten in. Alle spelers mochten bij beurt opdraven en samen zorgden ze nog voor een onverwachte maar prima dertiger.

Met slechts één verliespunt blijft Oudenburg de stand aanvoeren. Er wachten dit jaar nog twee moeilijke opdrachten, met als afsluiter op 5 december het duel met de meisjes van Blue Stars Brugge.

Waarvoor terug dank aan Guido Geldhof voor het verslag.

 

 

Gistel Oostende - BBC Oudenburg 56-83

 

Opnieuw een homogene prestatie voor de pupillen die vlot de maat namen van de hoog gerangschikte thuisploeg. Wat betreft arbitrage zat het niet mee maar dit werd ruimschoots vergoed door kwaliteit en inzet bij de gasten. Uiteraard ook de inbreng van coach Joris niet vergeten.

De start was flitsend maar de voorsprong na het eerste quarter bleef beperkt tot 14-18. Nadien trok blauw-wit door naar 23-41 halfweg. Dit dankzij stevig verdedigend werk en puike afwerking.

De start van de tweede helft was iets minder maar na een knappe tussenspurt viel de wedstrijd in een beslissende plooi: 42-65. Oudenburg liet zich twaalf keer betrappen (?) op een loopfout. De tegenstander één maal....

Geen nood, bij een 56-83 eindstand bleek duidelijk dat BBC één van de sterkste ploegen in de reeks is. Nu nog twee toppers en de leidersplaats na ronde één is niet denkbeeldig.

Met dank aan Guido Geldhof voor het artikel

 

Wedstrijdverslag van onze pupillen.

Mooie wedstrijd van onze pupillen tegen de absolute nummer 1 in onze reeks Langemark.

Onze spelers begonnen zonder vrees,scoorden vlot en de verdediging stond er.

Na 10 minuten stond het slechts 10-16 voor Langemark.

Tweede quarter zelfde scenario met eindresultaat 21-32 voor Langemark.

De tweede helft concentreerden wij ons op de verdediging en wonnen zowaar de derde quarter met 14-10.

De coach alsook de spelers van Langemark begonnen nerveus te worden toen wij tot op 7 punten naderden.

Wij bleven dankzij de nodige bijsturing van onze coach Vincent zeer sterk verdedigen,maar de tegenstander wist steeds van op afstand te scoren.

Na een heroļsche strijd van al onze pupillen verloren wij met opgeheven hoofd van nummer 1 Langemark met 52-64.

 

 

Met dank aan Guido Geldhof voor het artikel

 

KRANTENARTIKELS

FOTO'S PUPILLEN

Webmasters : Christophe Debusschere Christophe.bus@basketoudenburg.be

Marc Doornaert Marc.doornaert@telenet.be